EL CAMPING

Història

Avui dia, el turisme que ofereix la Costa Brava és totalment diferent al de l’oferta dels anys 60.

El turisme

Als anys 60 el turisme a la Costa Brava agafà una gran embranzida, i les noves classes mitjanes europees podien, per primer cop, anar de vacances, i la Costa Brava oferia sol i platja a uns preus molt atractius.

Va ser l’inici del que es va anomenar el boom turístic. Antigament, la costa havia estat, en general, despoblada per la por a les incursions dels pirates i menystinguda pel seu baix rendiment agrícola. Aquest boom turístic va canviar aquesta realitat i es van començar a construir hotels, apartaments i càmpings exclusius pel turisme.

Avui dia, el turisme que ofereix la Costa Brava és totalment diferent al de l’oferta dels anys 60. Es vol fugir de l’estacionalitat i s’intenta oferir activitats diferencials i prou atractives durant tot l’any per atraure el turisme cap a la Costa Brava. No es tracta de buscar un turisme de sol i platja exclusivament, per tant, s’ofereix una gran varietat d’activitats que es basen més en un turisme cultural per donar a conèixer els museus, els pobles medievals, les ruïnes i els artistes de renom; un turisme gastronòmic, per conèixer la varietat de restaurants de renom, o bé, entre d’altres, un turisme esportiu, amb l’objectiu de potenciar la pràctica d’activitats com el cicloturisme, el senderisme, el paddle surf, el caiac o bé el submarinisme i el golf, etc.

Imatges

Instal·lacions

El Càmping Internacional de Calonge va obrir les seves portes l’any 1960 en un terreny situat en el paratge Treumal de 33,000 m2 i una capacitat de 640 campistes.

Els fundadors del càmping van ser Esteve Roca, Joaquim Sindreu, Javier Zuleta i Josep Banús, pare de l’actual gerent, Josep Albert Banús, que dirigeix l’establiment desde 1969, i a partir de l’any 2007 és propietat de la família Banús-Soler. El primer director va ser Joan Auladell. Un càmping de primera categoria, al costat de cales d’impressionants.

Clients

Durant les primeres temporades els clients van ser majoritàriament alemanys i holandesos, i any rere any les instal·lacions i l’oferta de serveis i d’activitats que s’ofereixen al càmping ha anat millorant i s’ha anat ampliant.

Avui dia, la clientela està formada majoritàriament per holandesos, catalans i espanyols, francesos, britànics, alemanys, belgues, italians i danesos, per ordre d’importància. El càmping te la filosofia de tractar els clients d’una manera directa, amb un tracte humà i personalitzat, essent aquesta filosofia molt valorada pels visitants i permet a l’establiment tenir un 50% de clients fidels, que repeteixen estada any rere any.

Són els nostres clients, els que ens fan mirar el futur amb optimisme i il·lusió.