Avui dia, el turisme que ofereix la Costa Brava és totalment diferent al de l’oferta dels anys 60.

El turisme

Als anys 60 el turisme a la Costa Brava agafà una gran embranzida, i les noves classes mitjanes europees podien, per primer cop, anar de vacances, i la Costa Brava ofereix sol i platja a uns preus molt assequibles.

Començar el que es va anomenar el boom turístic. Antigament la costa havia estat, en general, despoblada per la por a les incursions dels pirates i menystinguda pel seu baix rendiment agrícola. Aquest boom turístic canvià aquesta realitat i es començaren a construir hotels, apartaments i càmpings excluisus pel turisme.

Avui dia, el turisme que ofereix la Costa Brava és totalment diferent al de l’oferta dels anys 60. Es vol fugir de l’estacionalitat i s’intenta oferir durant tot l’any activitats diferencials i prou atractives per atraure el turisme cap a la Costa Brava. No es tracta de buscar un turisme de sol i platja exclusivament, per tant, s’ofereix una gran varietat d’activitats que es basen més en un turisme cultural, donant a conèixer els museus, els pobles medievals, les ruïnes i els artistes de renom; un turisme gastronòmic, donant a conèixer la varietat de restaurants de renom, o bé, entre d’altres, un turisme esportiu, potenciant la pràctica d’activitats com el cicloturisme, el senderisme, o bé el submarinisme i el golf, etc.

Instal·lacions

El càmping Internacional de Calonge va obrir les seves portes l’anuy 1960 en un terreny situat en el paratge Treumal de 33,000 m2 i una capacitat de 640 campistes.

Els fundadors del càmping varen ser Esteve Roca, Joaquim Sindreu, Javier Zuleta i Josep Banús, pare de l’actual gerent, Josep albert Banús, que dirigeix l’establiment desde 1969, i apartir de l’any 2007 és propietat de la familia Banús-Soler. El primer director va ser Joan Auladell i les primeres temporades els clients van ser majoritàriament alemanys i holandesos. Un càmping de primera categoria, al costat d’impressionants cales.

Clients

Durant les primeres temporades els clients van ser majoritàriament alemanys i holandesos, i any rere any s’ha intentat millorar les instal·lacions , els serveis i també les activitats que s’ofereixen al càmping.

Avui en dia la clientela es composa majoritariament d’holandesos, catalans i espanyols, francesos, britànics, alemanys, belgues, italians i danesos, per ordre d’importància. El càmping te la filosofia de tractar el client d’una manera directe, amb un tracte humà i personalitzat, essent aquesta filosofia molt valorada per al clientela i permet a l’establiment tenir un 50% de clients fidels, que repeteixen estància any rere any.

Son els nostres clients, els que ens fan mirar el futur amb optimisme i il·lusio.